Hoe schrijf ik mij in?

De SlimmemeterPortal is een innovatief energiemonitor systeem dat zonder subsidies en geheel onafhankelijk van Energiemaatschappijen tot stand is gekomen. Ons doel is u zo nauwkeurig mogelijk inzicht geven in uw verbruik, zodat u zoveel mogelijk energie kunt besparen. Niet via algemene tips, maar specifiek gericht op uw eigen situatie.

U kunt makkelijk deelnemen door de onderstaande stappen te volgen:

Stap 1

Op de inschrijfpagina kunt u alle gegevens invullen die nodig zijn voor het maken van een account.

Stap 2

Na het inschrijven krijgt u een e-mail om uw e-mail adres te bevestigen. We doen dit om zeker te weten of het opgegeven e-mail adres wel van u is.

Stap 3

Na het bevestigen van uw e-mail sturen wij een brief met een code naar het adres dat is ingevuld op het inschrijfformulier. Wij noemen dat de adres verificatie code. Als u deze brief ontvangen heeft logt u in in onze portal en komt u op de pagina waar u deze code kunt invullen. We doen dit om er zeker van te zijn dat u op het opgegeven adres woont zodat niet iemand anders zomaar uw data kan zien. Onze portal voldoet aan zeer hoge veiligheidseisen en wordt voortdurend gemonitord. Uw gegevens vallen onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

Stap 4

Zodra u de code heeft ingevuld sturen wij een mandaat naar uw netbeheerder en kunnen wij vanaf dat moment beginnen met data opvragen. Dit kan soms een aantal dagen duren. U krijgt van ons een e-mail als uw eerste data is bij ons binnen is. Mocht dit langer dan 5 dagen duren neem dan contact met ons op. Het kan namelijk zijn dat u geen slimme meter heeft of dat uw meter in storing staat.

Stap 4

Op de pagina "Mijn gegevens" (in het menu onder uw naam) kunt u gegevens invullen over uw woning, tarief en of u zonnepanelen of een warmtepomp heeft. Deze gegevens gebruiken we om een goede vergelijking te kunnen maken hoe uw verbruik zich verhoudt tot dat van anderen, zoals het type woning, bouwjaar, woonoppervlak en dergelijke. U kunt ook uw verbruikstarief voor gas en elektriciteit opgeven. Op die manier zijn de vergelijkingen in € ook echt gebaseerd op uw eigen gegevens.

Stap 5

Tijd voor actie! 🙂 Kijk regelmatig op de portal en ontdek waar voor u de kansen liggen. Vaak zijn met kleine aanpassingen grote besparingen te realiseren.

Optie, Stap 6

Mocht u net als wij het virus te pakken hebben dan kunt u altijd een PlusAccount als medicijn nemen. U krijgt dan niet alleen alle voordelen van het PlusAccount, u helpt daarmee ook ons de portal verder te ontwikkelen. Zie de pagina "PlusAccount" voor alle voordelen.